Dotácie z únie otvárajú biofarmy - Haluza, Ivan
Ak sa chcú naši poľnohospodári presadiť na rozšírenom trhu únie musia staviť na ekologické poľnohospodárstvo. Výhodou oproti západoeurópskym konkurentom je lacnejšia pracovná sila. Po desaťročiach využívania chémie sa však mnoho farmárov nového prístupu k pôde obáva. Napriek tomu vznik biofariem na Slovensku narastá. Dotácie a zníženie cien bioproduktov. Prekážky v rozvoji bio biznisu. Zdravie na domácom trhu. Bio znamená aj prísnu kontrolu.