Úmrtnostní tabulky nezávislé na pohlaví pro ČR (unisex tabulky) a důsledky pro pojistně-matematické výpočty - Smetana, Petr
Príspevok do diskusie o zrušení rozdielnych sadzieb životného poistenia pre mužov a ženy, prezentuje úmrtnostné tabuľky nezávislé na pohlaví v ČR vytvorené rovnakou metodikou, akú používa Český štatistický úrad pre konštrukciu mužských a ženských úmrtnostných tabuliek. Aplikácia výsledkov v komerčnom poistení. Porovnanie netto poistného bez rozdielu pohlaví. Zmiešané životné poistenie. Rizikové životné poistenie. Dôchodkové životné poistenie.