Slovo majú menšie formáty - Hinková-Dibarborová, Andrea
Expanzia veľkoplošných formátov typu hypermarket sa na Slovensku končí. K slovu sa dostávajú supermarkety, tzv. kompakty a samozrejme diskonty. Vplyv siete Lidl, Tesco a Kaufland si pozície udržali. Vývoj podielov a obratu hypermarketov. Poloha diskontov Lidl podľa počtu obyvateľov miest.