Export možno okoreniť bankovým úverom odberateľovi - Jesný, Martin
Požiadavka odberateľa na dlhodobé prefinancovanie nákupu nemusí slovenských výrobcov zaskočiť. Zdroje na kúpu exportovaného tovaru môžu poskytnúť slovenské banky s poistkou od Eximbanky. Mnohé firmy o takejto podpore exportu nevedia. Pre koho je zaujímavé financovanie zahraničného zákazníka bankovým úverom. Eximbanka pri týchto finančných vzťahoch zohráva kľúčovú úlohu, pretože poisťuje komerčné a najmä politické riziko. Exportné financovanie - príležitosť pre slovenské banky s poistkou Eximbanky.