Vzťah medzi preferovanými životnými cestami a sebaspokojnosťou vysokoškolských študentov - Chmelárová, Zuzana, 1967-
Výsledky výskumu, ktorého cieľom bolo zistiť, akú životnú cestu preferujú študenti Slovenskej technickej univerzity z hľadiska rôznych kritérií. Zároveň sa výskum zaoberá otázkou, či jestvuje vzťah medzi preferovanými životnými cestami a sebaspokojnosťou študentov. Výskumnú vzorku tvorili študenti doplňujúceho pedagogického štúdia v školskom roku 2003/2004.