Íránský jaderný program II - Bumbálek, Cyril
Otázka iránskeho jadrového programu ústrednou témou jadrovej diplomacie na pôde Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) a dôležitý bod v zahraničnopolitických agendách štátov Európskej únie a USA. Nevyjasnené otázky jadrového programu Iránu. Snaha európskych štátov o dialóg o mierovom využívaní jadrovej energie. Radikálnejší postoj USA. Záruka predstaviteľov Iránu, že iránsky jadrový program nebude slúžiť na zbrojné účely.