Hľadanie východísk zaostávajúcich regiónov zo začarovaného kruhu chudoby a investičnej nedostatočnosti - Tušan, Radoslav
Začarovaným kruhom chudoby sa označuje sociálno-ekonomická úroveň niektorých regiónov SR, medzi ktoré patrí aj východ Slovenska. Cieľom príspevku je na základe analýzy faktorov rozvoja regiónov charakterizovať "začarovaný kruh", obsahom ktorého je kvantifikácia nerovnomerného rozvoja a súčasných disparít. Znázornenie "začarovaného kruhu chudoby". Kritériá hodnotenia regiónov. Desatoro medziregionálnych disparít Slovenska, priorít a možnosti ich riešenia. Podielové ukazovatele ekonomickej sily regiónov SR.