Ekonomika ČR v letech 1998 až 2002 pohledem magických čtyřúhelníků - Bokrošová, Ludmila
Zhodnotenie ekonomiky ČR v rokoch 1998-2002 pomocou tzv. magických štvoruholníkov. Magické štvoruholníky, ktoré sú využité k analýze, zachycujú štyri najdôležitejšie makroekonomické ukazovatele: priemernú ročnú mieru relatívnej zmeny reálneho HDP v perc., priemernú ročnú mieru inflácie v perc., podiel salda bežného účtu platobnej bilancie na nominálnom HDP v perc. a mieru nezamestnanosti v perc. Obsah plochy štvoruholníkov ukazuje ako bola či nebola úspešná stabilizačná politika vlády ČR vo vybraných rokoch.