Postavenie životného poistenia Slovenskej republiky na poistnom trhu Európskej únie - Majtánová, Anna
Vymedzenie úlohy životného poistenia a analýza jeho odvetvia - kapitálového životného poistenia. Stručné naznačenie legislatívneho vývoja poisťovníctva v podmienkach SR a nárastu životného poistenia od roku 1993. Poukázanie na rozvoj životného poistenia v Slovenskej republike v porovnaní s vybranými krajinami. So životným poistením je spojená tvorba technických rezerv, ktoré predstavujú značný objem finančných prostriedkov zabezpečujúcich investičné výnosy poisťovne. Analýza investovania technických rezerv na finančnom trhu.