Indikátor A: Klíčový pojem v agrárně politické terminologii EU - ekonomická pozice nových členských zemí v EU-25 - Kraus, Josef
Pojem Indikátor A - vypovedá o tom, o koľko viac, či menej zdrojov v porovnaní s predchádzajúcim obdobím má pracovník v poľnohospodárstve k dispozícii na úhradu základných výrobných faktorov, t.j. práce, pôdy a kapitálu (vrátane prípadného zisku). Medziročný vývoj výnosov v poľnohospodárstve v EÚ-25., zmeny výnosov v jednotlivých štátoch (2004/2003), zmeny najdôležitejších komponentov výnosov z poľnohospodárstva v EÚ-25, medziročný pohyb rastlinných a živočíšnych produktov, vývoj ostatných komponentov ovplyvňujúcich objem výnosov z poľnohospodárstva. Pokračovanie v č. 3/2005 tohto časopisu.