Komunálne služby a sociálna politika - Majlingová, Ľuboslava
Reforma verejnej správy umožňuje mestám a obciam sociálne podnikanie. Mestá a obce získali širšie kompetencie na zabezpečovanie služieb občanom. Rast významu alternatívnych možností zabezpečovania verejných služieb na miestnej úrovni. Obce a trh práce. Motivácia a aktivácia. Tuhý komunálny odpad a podnikanie. Problémy s odpadom pre obce - rast nákladov je rýchlejší ako príjmy obcí od obyvateľov za túto verejnú službu.