Poistenie právnej ochrany - Palacková, Dana
Poistenie právnej ochrany dáva poisteným možnosť kvalitného právneho zastúpenia za relatívne nízku cenu. Jeho úlohou je odstrániť alebo zmierniť nepriaznivé dôsledky náhodných udalostí, ktorými sú neočakávané právne spory a s nimi súvisiace náklady. Vymedzenie poistenia právnej ochrany podľa Občianskeho zákonníka. Poistenie právnej ochrany sa týka aj bežných záležitostí, napr. nákupy tovarov a služieb, či pracovno-právne vzťahy.