Vývojové trendy v knižničnej a informačnej vede poslanie akademických knižníc - Kimlička, Štefan
Informačná spoločnosť, informačná veda a knižnice. Vplyv digitalizácie a internetu na štruktúru a funkcie knižníc a knižnično-informačných systémov. Transformácia akademických knižníc vplyvom globálneho vzdelávania, informačných technológií a vedeckej komunikácie. Tendencie rozvoja akademických knižníc. Pojem "digitálna knižnica" a jej definovanie autormi. Ponímanie knižnično-informačných systémov pred a po zavedení internetu a rozdiely vo funkciách, komponentoch a nástrojoch. Štyri základné línie činnosti a služieb akademických knižníc, ako kľúčových prvkov vysokoškolského a univerzitného výchovno-vzdelávacieho systému.