Selekčný jazyk v knižnično-informačnom systéme SEK - Mártonová, Renáta
Z histórie vzniku selekčného jazyka pre oblasť ekonómie a prierezových vedných disciplín v Slovenskej ekonomickej knižnici (SEK) Ekonomickej univerzity (EU) v Bratislave. Charakteristika a poslanie SEK. Kategorizácia používateľov SEK. Potreba vybudovania funkčného automatizovaného knižnično-informačného systému (AKIS) pre realizáciu stanovených úloh knižnice. Vytvorenie riadeného slovníka hesiel pod názvom "Slovník ekonomických termínov pre systém EKO-INDEX". Rozdelenie slovníka na tri základné tematické celky. "Systematika EKO". Implementácia medzinárodného štandardu UNIMARC/AUTORITY.