Inflačné riziká zavedenia eura v SR a ako im čeliť - Komínková, Zora
Katastrofické scenáre o nepriaznivých dôsledkoch vstupu SR do EÚ na rast cenovej hladiny a na inflačný rast cien sa nekonali. Inflačné riziká menovej konverzie. Faktory pôsobiace proti rastu cien v čase zavedenia eura. Odhady vývoja cien a hlavné cenové súvislosti v prvom roku po zavedení eura v terajších krajinách eurozóny. Cenové efekty zavedenia eura v hodnotení oficiálnej štatistiky. Vnímanie inflácie obyvateľstvom v krajinách eurozóny a hlavné poznatky z celkového priebehu menovej konverzie v roku 2002. Pokračovanie v čísle 7/2005.