Ceny základních bankovních služeb nelze snižovat do nekonečna - Horný, Patrik
Globálny a lokálny pohľad na bankové poplatky. V rámci globálneho profilu dosahuje cena základných bankových služieb v priemere 108 eur ročne. Český republika obsadila siedmu najnižšiu priečku z 19 krajín. Nižší HD v menej rozvinutých krajinách opticky zdražuje bankové služby. Odlišné využívanie bankových služieb. Cena ako motivátor k zmene správania klientov. Vývoj profilu globálnych cien v rokoch 2004-2005. Lokálny profil cien v poorovnaní s HDP na jedného obyvateľa.