Sociológia medzinárodných vzťahov - Škvrnda, František
Kultúrna dimenzia medzinárodných vzťahov. Pojem a problematika sociológie medzinárodných vzťahov. Základná charakteristika sociológie medzinárodných vzťahov ako súčasti teórie medzinárodných vzťahov. Stručná genéza vývoja sociológie medzinárodných vzťahov. Vplyv globalizácie na sociologické skúmanie medzinárodných vzťahov.