Súčasný stav a perspektívy chránených a ekologicky hodnotných území v mestskom prostredí Bratislavy - Hrnčiarová, Tatiana
Vývoj chránených území v meste Bratislava. Územný systém ekologickej stability - účinný nástroj modernej ochrany prírody. Zvýšenie biodiverzity mestského prostredia. Východiská a perspektívy zachovania chránených a ekologicky hodnotných území.