Od Aliance na jih: středomorská dimenze NATO - Závěšický, Jan
Politicko-vojenská spolupráca NATO s krajinami Stredomoria. Koncepcia Stredomorského dialógu. Posilnenie regionálnej stability a bezpečnosti. Istanbulský summit NATO a Stredomorský dialóg. Istanbulská iniciatíva pre spoluprácu.