Otvorené otázky hospodárskej politiky SR - Kašiak, Jaroslav
Tri základné súvislosti charakterizujúce hospodársku politiku Európskej únie: technologický pokrok, globalizácia a konkurencieschopnosť. Začlenenie SR do integračného zoskupenia európskych krajín. Zabezpečenie dostatočnej reakčnej schopnosti slovenskej ekonomiky. Prechod k vedomostnej ekonomike. Investície do vedy a výskumu. Vytvorenie zdravého ekonomického prostredia. Rozvoj a údržba kreatívneho prostredia.