Jiné podmínky - jiné přístupy nový pohled na segmentaci - Tomek, Gustav
Nástup segmentovo orientovaného marketingu v 70. rokoch minulého storočia vystriedal proces vytvárania trhových fragmentov. Marketing orientovaný viac na individuálneho zákazníka. Drobenie trhov ako výsledok rastúcich požiadaviek zákazníka i zostrujúceho sa boja o zákazníka.