Nová realita - globálna súťaž medzi globálnymi organizáciami pre globálneho spotrebiteľa (marketing a globalizácia, SR a EÚ) - Šindleryová, Ivana
Globalizácia vo svetovom hospodárstve. Globalizácia v oblasti marketingu. Novodobý marketing sa v rámci globalizačného trendu zameriava na vedecké poznatky, výskum a vývoj produktov, ktoré sú ovplyvnené preferenciou zákazníka a definovanie konkurenčnej výhody a trhovej jedinečnosti firmy. Globálna súťaž - hovoríme o nej, ak firma sa rozhodne umiestniť svoju produkciu na medzinárodnom trhu. Budovanie konkurenčnej výhody firmy, založenej na tvorbe pridanej hodnoty. Budovanie strategických spojenectiev a aliancií firiem. Globálne spoločnosti - internacionálna, multinacionálna, transnacionálna firma, definície. Globálny spotrebiteľ. Stratégie globálnych firiem - product extension strategy, product adaptation, product invention. Integrácia Slovenska do EÚ, odporúčania pre dosiahnutie úspechu slovenských podnikov.