Vznik a vývoj neuniverzitního vysokoškolského vzdělávání v Rakousku
V sedemdesiatych rokoch minulého storočia v rámci evaluácie rakúskeho vzdelávacieho systému zriaďuje sa sektor vysokých odborných škôl, ktorý má prispieť k diverzifikácii systému vysokoškolského vzdelávania a reagovať pružnejšie na aktuálne potreby a podnety trhu práce. Spolkový zákon o študijných programoch Fachhoschule. Akreditácia a evaluácia študijných programov. Plán rozvoja a financovania vysokých odborných škôl. Uplatňovanie absolventov študijných programov Fachhochsule.