Formalizovaný model tranzitívnej ekonomiky Slovenska - Luptáčik, Mikuláš
Správanie ekonomiky Slovenska v procese transformácie popísané pomocou nástrojov matematickej ekonómie - modifikovanou aplikáciou IS-LM modelu. Použitie modifikovanej formy Mundellovho-Flemingovho modelu na popis mechanizmov fungovania malej otvorenej ekonomiky Slovenska. Zapísanie rozšíreného modelu vo formalizovanej podobe tak, aby zohľadňoval špecifiká tranzitívnej ekonomiky.