Rozšírenie EÚ, transatlantické vzťahy a záujmy Slovenskej republiky - Weiss, Peter
Analýza zásadnej zmeny v postavení Slovenskej republiky na medzinárodnej politickej scéne po jej vstupe do NATO a Európskej únie. Požiadavka na nový spôsob myslenia o suverenite a formulovanie priorít zahraničnej bezpečnostnej politiky, kritérií rozhodovania a angažovania sa SR pri riešení medzinárodných kríz a účastí vo vojenských operáciách a mierových misiách.