Vybraté prístupy k hodnoteniu rovnosti mužov a žien - Dudová, Iveta
Pojem genderová rovnosť. Ukazovateľ ľudského rozvoja a potreba hodnotiť ľudský rozvoj. Hodnoty ukazovateľov ľudského rozvoja. Disparity medzi mužmi a ženami v oblasti ľudského rozvoja. Rodovo rozlíšený ukazovateľ ľudského rozvoja. Disparity medzi mužmi a ženami v profesionálnom a politickom živote. Gender empowerment measure (ukazovateľ účasti žien merania nerovnosti medzi mužmi a ženami v dôležitých oblastiach účasti a prijímania ekonomických a politických rozhodnutí). Smery riešenia sociálnych nerovností medzi mužmi a ženami v podmienkach EÚ. Miera ekonomickej aktivity mužov a žien v EÚ.