Znaky medzinárodnej organizácie na príklade OPEC - Grešš, Martin, 1978-
Základné predpoklady pre úspešné fungovanie a činnosť medzinárodných organizácií. Charakteristika pojmu medzinárodná organizácia. Právny základ vzniku, činnosti a ďalšieho rozvoja medzinárodnej organizácie. Štruktúra medzinárodnej organizácie a OPEC. Členstvo v medzinárodnej organizácii. Typy členstva v medzinárodnej organizácii. Členské krajiny OPEC. Najvyššie orgány, ich právomoci. Výkonné a administratívne orgány.