Zmluvné vzťahy medzi Slovenskou republikou a Svätou stolicou - Vokálová, Emília
Historický pohľad na bilaterálne vzťahy medzi Československom a Svätou stolicou. Cirkev v novej politickej skutočnosti. Prehľad oblastí zmluvných úprav medzi štátom a Svätou stolicou. Proces prípravy zmluvnej základne medzi SR a Svätou stolicou. Princípy Základnej zmluvy. Hlavné námietky.