Fiškálna decentralizácia - Baláži, Peter
Podstata a ciele fiškálnej decentralizácie. Financovanie originálnych kompetencií obcí a VÚC z daňových príjmov, nie dotáciami zo štátneho rozpočtu. Úprava východiskovej základne roku 2004 pre obce a VÚC. Dane, ktorých výnos bude smerovaný do rozpočtov územnej samosprávy - miestne dane, iné miestne dane na úrovni obce, podielové dane. Kvantifikácia príjmov samospráv z jednotlivých daní. Výdavky obcí a VÚC.