Štrukturálne zmeny vo vidieckych regiónoch a sociálno-ekonomické problémy vidieka v Slovenskej republike - Adamkovičová, Beáta
Vymedzenie vidieckych regiónov a vidieckych sídiel v SR. Štrukturálne zmeny vo vidieckych regiónoch v Slovenskej republiky. Silné a slabé stránky slovenského vidieka. Celkové zhodnotenie sociálno-ekonomickej úrovne vidieckych regiónov. Opatrenia na rozvoj vidieka po vstupe do EÚ.