Finančná politika štátu v energetike SR - Beňová, Elena
Predkladaná stať je venovaná elektrickej energii. Energetická náročnosť Slovenska (najvyššia medzi krajinami SVE) a druhy elektrární. Finančná účasť štátu v energetike - dotácie priame, krížové, nepriame. Medzinárodné programy. Energetická politika štátu, zákon o energetike, pripravuje sa novelizácia. Vstup SR do EÚ vytvoril ďalšie možnosti spolupráce v oblasti energetickej politiky, rozvoja energetického trhu.