Návrhy daňových systémov súvislosti s vplyvom na úspory - Gerulová, Lukrécia, 1978-
Zaujatosť dane voči usporenému príjmu - 4 úrovne zdanenia pri úsporách oproti jednej úrovne dane pre spotrebu. Daňové systémy, ktorých prístup k úsporám je viac ako pozitívny: Inflow-Outflow daň, daň z príjmu odkladajúca úspory, daň z príjmu oslobodzujúca výnosy z úspor, priama výdavková daň - charakteristika týchto systémov. Väčšina z uvedených daňových systémov sa vyskytuje len v procese výskumu alebo návrhov predložených inštitúciami zaoberajúcimi sa výskumom daňovej problematiky.