Stratégia a postup prijatia eura v Slovenskej republike - Belás, Jaroslav
Definovanie a analýza očakávaných dopadov zavedenia eura vo vzťahu j jednotlivým ekonomickým subjektom. Riziká skorého vstupu do eurozóny vo vzťahu k obyvateľom Slovenskej republiky. Kritéria pre vstup do eurozóny. Stav reálnej konvergencie Slovenskej republiky do Európskej únie. Nominálna konvergencia (plnenie Maastrichtských kritérií). Výhody a nevýhody vstupu Slovenskej republiky do eurozóny. Perspektíva v oblasti reálnej a nominálnej konvergencie. Etapy zavedenia eura v Slovenskej republike.