Daňová reforma a jej dopad na ekonomiku SR - Sekerešová, Gabriela
Nevyhnutnosť zmeny v oblasti daní na Slovensku. Negatívne stránky predchádzajúceho daňového systému. Predmet a cieľ Koncepcie daňovej reformy - jednotná sadzba DPH, rovná daň z príjmov, zvýšenie spotrebných daní, odstránenie výnimiek a rôznych deformácií, zjednodušenie daňovej legislatívy. Zásady, ktorými sa riadi daňová reforma - spravodlivosť, proporcionalita, neutrálnosť, vylúčenie duplicity zdanenia, jednoduchosť a účinnosť. Zníženie váhy priamych daní, zvýšenie výnosov z DPH a spotrebných daní. Výhody a riziká daňovej reformy. Sadzby DPH členských štátov EÚ, sadzby dane z príjmov právnických a fyzických osôb vo vybraných krajinách EÚ.