Stratégia zamestnanosti v SR a vo vyspelých európskych krajinách - Rievajová, Eva
Problematika trhu práce s dôrazom na nezamestnanosť a prístupy k riešeniu. Charakteristika základných problémov trhu práce na Slovensku. Nové prístupy a zmeny v politike zamestnanosti SR od januára 2004. Priority opatrení z aspektu stimulácie uchádzania sa o prácu a podpory zamestnávania a tvorby pracovných miest. Zásady pre politiku zamestnanosti členských štátov EÚ, ktoré majú význam pre oblasť koordinácie politiky zamestnanosti a sú odporúčaním pre vypracovanie národných akčných plánov zamestnanosti.