Vzdelávanie a odborná príprava v Európskej únii - Klč, Ján
Členské štáty únie musia podľa revidovanej Lisabonskej zmluvy do jesene roku 2005 vypracovať návrhy na reformné programy. Ich súčasťou je aj reforma vzdelávania a odbornej prípravy. Ciele, ktoré si vytýčili ministri do budúceho summitu v Londýne v roku 2007. Spoločné ciele ministrov školstva EÚ do roku 2010.