Občan EÚ má právo sťažovať sa ombudsmanovi - Skalický, Oto
Právo občanov sťažovať sa ombudsmanovi Európskej Únie ošetrené legislatívne. Aktivity úradu ombudsmana EÚ v roku 2004. Európsky ombudsman ako ochranca správneho úradného postupu. Sťažnosti a výsledky vyšetrovaní ombudsmana.