Optimálny daňový systém z pohľadu miery daňového zaťaženia dane z príjmov - Zubaľová, Alena, 1959-
Reforma daňového systému v roku 2003 - nový daňový zákon č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov. Zmeny vo filozofii zdaňovania, konštrukcii dane, daňových sadzbách, v daňovom zaťažení daňou z príjmu. Zmeny, ktoré nastali pri zdaňovaní príjmov - v oblasti sadzby dane, odstránení výnimiek pri zdaňovaní fyzických a právnických osôb, úľavy na dani, príjmov oslobodených od dane z príjmov, odpočítateľných položiek, daňových výdavkov. Porovnanie starého a nového zákona, výhody a nevýhody nového zákona.