Nielen plastové fľaše, o ktorých sa veľa hovorí, sú obalom - Malešová, Ivana
Od začiatku júna 2005 je v platnosti nové nariadenie vlády, ktoré stanovilo limity recyklácie na všetky druhy obalov. Plastové obaly z materiáu PET. PET ako surovina, ktorej cena sa neustále zvyšuje. Platnosť zákona o obaloch, ktorý uvádza základné povinnosti na zálohované obaly. Pojem obal. Slovensko prevzalo povinnosti, ktoré mu ukladá Obalová smernica EÚ. Povinnosti týkajúce sa obalov a odpadov z nich. Systémy v krajinách EÚ. Systém na Slovensku - spoločnosť ENVI - PAK, a.s.