K problémom efektívnosti ekonomiky SR - Bacová, Viera
Ekonomické výsledky Slovenska po jeho vstupe do EÚ - stručné porovnanie s ostatnými krajinami. Príčiny makroekonomickej nerovnováhy v ekonomike SR, absencia efektívnostných pravidiel a nástrojov v národohospodárskej politike štátu všeobecne. Cieľom úsilia národohospodárskej politiky by mala byť cesta rastu produktivity práce a tým aj rastu HDP spojená s efektívnosťou. Nevyhnutnosť dopracovania vhodného makroekonomického prostredia. Nevyhnutnosť hospodárnosti v trhovom i vo verejnom sektore, t.j. úspory všetkého druhu a vo všetkých oblastiach ekonomiky.