Ani nové prepočty nerozhodli, či separovať alebo zálohovať - Marčan, Peter
Spor, či zálohovať aj plastové fľaše sa ťahá už takmer tri roky. Rôzne argumenty pre aj proti. Zálohovanie by z hľadiska ekológie znížilo objem odpadov, ktorý sa dostáva na skládky a následne do spaľovní. Na druhej strane ekonomika separovania PET fliaš vyzerá neporovnateľne lepšie. Odpor obchodníkov k zálohovaniu PET fliaš. Alternatíva - zavedenie zálohovaného zberu.