Medzi slovenskými firmami a výskumom je deliaca čiara - Gossányi, Vojtech
Rozhovor s riaditeľom bratislavskej spoločnosti BIC Group Jánom Streleckým. Charakteristika Slovenska z hľadiska inovácií. Problém posledného miesta Slovenska v inovatívnosti v rámci členských krajín únie. Podmienky aplikovaného výskumu a vývoja na Slovensku po roku 1989. Spolupráca slovenských výskumníkov s podnikateľským sektorom. Možnosti ponuky slovenských univerzít firmám. Z čoho by mala pozostávať národná inovačná politika. Pripravovaný návrh zákona o inováciách.