Formy podpory malého a stredného podnikania - Duchovičová, Miroslava
Súčasný systém podpory MSP rozoznáva dva základné druhy podpory. Štát prideľuje podnikateľské úvery prostredníctvom svojich poverených inštitúcií. Druhým modelom podpory je kapitálový vstup do firmy. Práve tento model považuje Ministerstvo hospodárstva za najvýhodnejší. Na Slovensku je veľká bariéra proti takémuto druhu financovania. Fondy rizikového kapitálu na Slovensku a v Európe. Slovensko je na poslednej priečke pri porovnaní. Dôvody. Najčastejšie podporované odvetvia pomocou rizikového kapitálu.