Metódy vykazovania a prístupy analýzy peňažných tokov - Hulík, Richard
Poukázanie na miesto a význam účtovného aspektu "Prehľad peňažných tokov" v účtovnej závierke a jeho využitie v riadení. Analýza metódy vykazovania peňažných tokov, ich dopad na vypovedaciu schopnosť prehľadu. Prehľad peňažných tokov predstavuje významný nástroj riadenia likvidity a solventnosti, t.j. schopnosti podnikateľského subjektu hradiť splatné záväzky, súčasne umožňuje reálne zobraziť finančný vývoj podnikateľského subjektu v sledovanom období.