Nový enviroprogram Európskej únie
Nový finančný nástroj Európskej únie pre životné prostredie LIFE+. Súčasťou programu aj program NATURA 2000 o ochrane prírody a zachovaní biologickej rozmanitosti. Výška finančných prostriedkov vyčlenených na program. Programové dokumenty SR pre životné prostredie.