Formy financování rozvoje lidských zdrojů v České republice - Halásková, Renáta
Európsky sociálny fond (ESF) je jeden zo štyroch štrukturálnych fondov. Jeho hlavné poslanie - rozvoj zamestnanosti, znižovanie nezamestnanosti, podpora sociálneho začleňovania osôb. Základné programy ESF. Celkový objem finančnej pomoci z ESF určený pre oblasť rozvoja ľudských zdrojov. Operačný program rozvoja ľudských zdrojov, jeho priority, opatrenia a ich financovanie. Priority a opatrenia sú spolufinancované z ESF a z národných zdrojov ČR na centrálnej úrovni.