Kvantitatívne a kvalitatívne ukazovatele výkonnosti podielových fondov - Chovancová, Božena
Aby si investor vybral vhodnú správcovskú spoločnosť a jej fond, je potrebné poznať nielen výkonnosť fondu, ale aj jeho kvanitatívne a kvalitatívne ukazovatele. Kvantitatívne ukazovatele - výnosnosť fondu, konzistentnosť výkonnosti fondu, relatívna výkonnosť, riziko a volatilita, korelačná analýza, náklady fondu, obrat podielového fondu, ostatné ukazovatele výkonnosti fondu. Kvalitatívne ukazovatele - veľkosť fondu, dátum založenia, investičná stratégia, denominácia a menová expozícia, daňový domicil, informačná politika.