Citlivost jednotlivých cenných papírů na vývoji kapitálového trhu - Mandelík, Petr
Význam poznania trhového rizika jednotlivých cenných papierov pri rozhodovaní o investícii na kapitálovom trhu. Získanie trhového rizika použitím modelu CAPM. Meranie trhového rizika pomocou tzv. beta faktora. Výpočet faktora beta a jeho využitie pri praktickom obchodovaní na kapitálovom trhu.