Porovnanie konvolučnej a aproximačnej metódy určovania distribučnej funkcie agregátnej požiadavky v kolektívnom modeli rizika - Matiová, Zuzana
Modelovanie poistného rizika. V kolektívnom modeli rizika je základným pojmom náhodný proces vzniku poistnej udalosti a s tým súvisiaceho vytvárania požiadaviek v portfóliu poistiek. Konvolučná a aproximačná metóda.