Konsolidácia účtovnej závierky spoločných podnikov v SR a podľa IAS 31 - Németh, Boris
Medzinárodný účtovný štandard IAS 31 - Vykazovanie podielov v spoločných podnikoch rozlišuje tri základné typy označované ako spoločné podniky: spoločne kontrolované operácie, spoločne kontrolované aktíva a spoločne kontrolované účtovné jednotky. Spoločný podnik v podmienkach SR. Z hľadiska konsolidácie účtovnej závierky vystupuje do popredia charakteristika spoločného podniku podľa IAS 31: spoločne kontrolované účtovné jednotky. Rozdiely medzi IAS 31 a slovenskou právnou úpravou pri zostavovaní konsolidovanej účtovnej závierky. Vykazovanie podielov. Vykazovanie hospodárskeho výsledku.